ТЕЦ „Марица-изток 2“: Спазваме стриктно разпоредбите на законодателството

ТЕЦ „Марица-изток 2“ излезе с официална позиция след разпространените по рано днес информации, че МВР ще предаде на прокуратурата резултатите от проверката на цената на тока през миналата година. От централата са категорични, че спазват стриктно разпоредбите на законодателството и са оказали пълно съдействие на компетентните органи. Това съобщи Радио Стара Загора.

Публикуваме позицията без редакторска намеса:

„Ръководството на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД спазва стриктно разпоредбите на българското и европейското законодателство и в дейността си се ръководи изцяло от обществения интерес и стабилизирането на финансовото състояние на централата. Дружеството изпълнява ангажиментите си към регулирания пазар и следи изключително внимателно тенденциите на свободния пазар, като реагира адекватно на нуждите му, изцяло съобразявайки се с процедурните правила, икономическата рамка, в която е поставено, както и с технологичните възможности, чието спазване гарантира надеждността и сигурността в експлоатацията на съоръженията.

Във връзка със стартирала проверка на дейността на „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД през 2021 г., ръководството на централата е оказало пълно съдействие на компетентните органи и няма абсолютно никакви притеснения или съмнения относно адекватността на своите действия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram