„ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД дари над 22 хил. л вода на пострадалите от Н. Козлево

      

„ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД дари над 22 000 литра минерална вода на пострадалите от обилните валежи в село Пет могили, Община Никола Козлево. Общо 15 120 бутилки вода бяха раздадени на живущите 1140 души в селото. Минерална вода беше доставена и за домакинства от с. Крива река, където има две наводнени къщи, с. Векилски и Никола Козлево.

 

За работещите доброволци в с. Пет могили “ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД осигури и раздаде шапки, предвид повишените температури от последните дни. Десетки жители на населеното място се включиха в разнасянето на минералната вода до всяка една къща.

 

„Основен проблем при нас е безводието, след наводнението на помпената ни станция. Благодарни сме за помощта, защото в тези летни дни, без вода е немислимо човек да живее“, заяви кметът на с. Пет могили Ебазел Назиф. Към неговите думи се присъедини Ирина Георгиева – представител на „Български червен кръст“ – Шумен. Тя бе категорична, че всяка помощ в такъв момент е безценна: „Хората се нуждаят да им бъде подадена ръка. Нещо, което вие от „ТЕЦ Марица изток 2“ направихте. Благодарим за направеното добро“.

 

Шуменското село Пет могили е с прекъснато водоснабдяване от 5 дни. От началото на седмицата в селото, както и в още четири други от община Никола Козлево е обявено бедствено положение.

 

„ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД изразява солидарността си с пострадалите от обилните валежи и се надява обстановката в региона да се нормализира в най-кратки срокове.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram