Терзиев си тръгва, ще избират нов директор на музей „Чудомир“

От общинска администрация обявиха конкурс за директор на музей „Чудомир“.

Досегашният Пеньо Терзиев излиза в пенсия. Той работи в музея две години след навършване на пенсионна възраст, а мястото на директор заема вече 23 години. В момента той е най-дългогодишният служител на Общината на ръководна длъжност.

Кандидатите за нов директор на общинския музей „Чудомир“ трябва да имат магистърска степен по българска филология, история, археология, теория на изкуствата или културология, а професионалният им опит да е 3 години  в съответното направление.

На конкурся ще се явяват с концепция за дейността и развитието на Общински литературно-художествен музей „Чудомир”  за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях. Концепцията трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието на музея; основни проблеми на функционирането му; тенденции и възможности за развитието на музея, като културен и научен институт и мястото му в музейната мрежа; определяне на целите, приоритетните области, очакваните резултати в управлението, финансирането, структурата и организацията на дейността на музея, пътищата за постигането им; мерки за реализиране на конкретни проекти по комплектуването, опазването и представянето на музейните фондове, научно-изследователската, образователната и популяризаторската дейност на музея; етапи на реализация на концепцията.

Вторият етап на конкурса ще е събеседване. Документи ще се приемат до 8 декември.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram