Теодора Петкова и Виктория Колева вече с награда за успехите си с Христослава Колева

На 16 ноември в елитен столичен хотел се проведе церемонията по награждаване за „Агент на промяната“ на 2022г. Годишните награди за добротворство и обществена отговорност са на Фондация “Сошъл Фючър”, а носителите на титлата “Агент на промяната” са хора и организации, които са двигател на позитивната промяна в България.

Номинираните преди дни за добротворство от Сдружение „Самаряни“ Теодора Петкова и Виктория Колева, треньорки по плуване от СКП „Траяна“, вече спечелиха награда за работата си със 17-годишната казанлъчанка Христослава Колева. Слънчевото дете, което продължава да ни радва с многобройните си таланти и сценични изяви, успя да сбъдне част от своите мечти, а двете дами бяха неотлъчно до нея, по трънливия и труден път към „успяването“.

В категорията „Агент на промяната във всеки“ Теодора Петкова (Казанлък) и Виктория Колева (Стара Загора) бяха отличени на церемонията с трето място от годишните награди на Фондация “Сошъл Фючър”.

„Радвам се, че трудът, добрината и безпрекословната грижа, която Теодора и Виктория положиха за Христослава през годините беше оценена, защото те всекидневно чрез делата си променят нагласите на обществото. Те са хора с големи сърца, които виждат потенциала в “различните” деца и с готовност помагат в сбъдването на мечтите им (понякога на пръв поглед малки и обикновени мечти, като това да имаш право и достъп до спорт)“, разказа майката на Христослава. „Радвам, че най-накрая те получиха заслужено признание за труда си“, споделя Иванка Колева.

На церемонията присъства Виктория Колева, тъй като треньорката Теодора Петкова е била възпрепятствана. Наградата ще стигне и до нея, защото тя е за общия им труд и за промяната, която направиха в живота на Христослава и на много други специални деца като нея.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram