Тежко заболяване мори бездомните кучета в казанлъшко

Ситуацията с ерлихиозата на територията на община Казанлък е извън контрол, алармира Ивелина Недкова, председател на Animal Hope Bulgaria-Kazanlak. „От 10 дни правим тестове на новопостъпилите бездомни кучета в общинския приют и 80 % от тях са заразени. Има и майки с бебета, при които смъртността е много висока (почти 100 %). Направихме доста сериозна консултация с катедра Инфекциозни болести към Тракийския университет – д-р Коев и план за действие“, разказва Недкова.

Ерлихиозата е заболяване, предавано при ухапване от кърлежи. Инкубационният период на заболяването е около 2 месеца. Първоначалните признаци са летаргия, депресия, отпадналост, загуба на апетит и тегло, температура, кръвотечение от носа и кихане, куцота и др.

Най-тежките случаи са настанени в клиника, а други 7 кучета се лекуват в приюта в Казанлък. „Започваме мащабно лечение в Общинския приют. Трябва да опитаме да спасим възможно най- много нещастничета“, разказа председателката на организацията, като призова за съдействие и финансова помощ.

IBAN: BG41FINV91501216131262 BIC:FINVBGSF

Първа Инвестиционна банка Фондация Animal Hope Bulgaria- Kazanlak или PayPal : ivi_nedkova@abv.bg https://paypal.me/AnimalHopeKazanlak?locale.x=en_US

DMS: ANIMAL HOPE на номер 17 777

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram