Театрална работилница за деца заработи по Чудомирови празници

В рамките на три дни Военен клуб – Казанлък се превърна в театрална сцена за 70 деца от Казанлък, Стара Загора и Бургас, които твориха, работиха и се забавляваха в уъркшопа, който подготви Жоро Атанасов, ръководител на театрална формация „Нашенци”.

Това бяха дни пълни със смисъл и емоция. Да видя как децата за заедно, как си помагат, как мислят, как преживяват… Това беше уникално, споделя актьорът Жоро Атанасов. „В началото ние дадохме заявка, че ще развиваме въображението отвън видимото, ще провокираме с детско любопитство, ще търсим истини, любов и вяра и всичко това без претенциозност и лъжа. Да се смееш, да плачеш, да чувстваш, да споделяш, да даваш, да получаваш… Това е Човека. Това е театъра.”, разказва още ръководителят на младежката трупа при Военен клуб.

Уъркшопът стартира на  25-ти, когато  лично Борис Кърчев, председател на Фондация „Чудомир”, поздрави децата, техните ръководители и организаторите на проявата. Участниците в нея направиха посещение на Исторически музей „Искра”, присъстваха на откриването на Чудомирови празници в ЛХМ „Чудомир”. Гост лекторът Радослава Ганозова запозна младите театрали с техники и упражнения от Невролингвистичното програмиране – система за постигане на успех във всички области на живота чрез използване на техники и модели заимствани от най-успешните хора в дадена област. Четене на Чудомирови творби също бе част от работата в театралния уъркшоп, подкрепен от местния бизнес.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram