С церемония приветстваха първите кандидат – студенти

С топли думи, цветя и символични подаръци бяха посрещнати първите кандидат-студенти на Тракийския университет. Ректорът проф.д-р Добри Ярков лично се запозна с най-нетърпеливите, някои дошли и с децата си, като им пожела силно начало, успешно завършване и достойна реализация по избраните професии, като подчерта, че само за 3 години са разкрити 37 нови специалности, продиктувани от нуждите на бизнеса.

Първа подаде своите документи Росица Георгиева от Ямбол, която посочи „Агрономството“ като желана специалност. За Аграрния факултет се кандидатираха още Маньо Манев и Кристиян Тонев. Виолета Каварджиев от Смолян , майка на две деца, сподели, че иска да учи за медицинска сестра, Боряна Куртева от Кричим „Социални дейности“, а Мария Бонева от Стара Загора за медицински козметик. София Матева желае да последва стъпките на своите родители. И двамата завършили медицина също в Тракийския университет през 1994 г. Да следва медицина избира и Никол Златева.

Специалности от Стопанския факултет като „Аграрна икономика и търговия“, „Бизнес икономика“ и „Софтуерно инженерство“ искат да учат Михаела Славова, Вера Иванова и Теодор Иванов.

Младежите бяха поздравени и от председателя на студентския съвет Костадин Тошев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram