С феерия от музика и танци децата на ОДЗ №15 „Звънче“ зарадваха кмета на Общината на Великденския си концерт

„Винаги, когато имам възможност идвам тук. Малкото семенце на българщината тук е посято. Връщате ми надеждата, че го има. Връщате ме към професията, към детството.“, каза Галина Стоянова в приветствието си към малчуганите, техни бивши и настоящи учителки, майки и бащи. Тя благодари на ръководството на детската градина за усилията да поддържат живо усещането за красота и за добро в децата. За да споделят празника от Общината гостуваха и Нели Атанасова – главен счетоводител и Теодора Белчева – старши експерт „Образование“. Като пожелание към своите колеги и публиката на традиционния великденски концерт директорът на  ОДЗ №15 „Звънче“ Дешка Карагенска се обърна с думите: “Заедно с разум, воля и постоянство да възпитаваме тези деца за по-добър живот!“.

Официалната празнична програма на децата започна с пресъздаване на обичая за Лазаровден. С колоритна българска народна реч и много артистичен талант децата с лекота пренесоха публиката в атмосферата на лазаруването и момите – лазарки, на посрещането на пролетта.

Под мотото „Духът ни е чист и свободен!“ малките танцьори от различни възрасти майсторски поведоха гостите на своето тържество на „Бал на цветята“. Сред разнообразието от ритми и мелодии, стихове и песни, най-малките палавници показаха танца на пилетата и петлетата. „Тракийски танц“ бе финалното пожелание за светли великденски празници от ОДЗ 15 „Звънче“.

Пресцентър Община Казанлък

1121314161718191101

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram