С купища награди художниците от ОДК изпращат 2014

Коледните и Новогодишните празници децата от школата по изобразително изкуство „Живопис” към ОДК „Св.Ив.Рилски” посрещат с нови отличия от международни и национални конкурси.

От участието си в Международния конкурс „Радушка”, организиран от Художествен музей в гр.Толияти, Русия, школата има две престижни отличия – за Стелиан Иванов на 17 год. и за Галина Дзанева на 17 г.
От Международния конкурс „Щрих за Хонг Конг”, на тема „Карнавал” – Хонг Конг, Китай, Стелиан Иванов завоюва І място, Габриела Малова и Деница Господинова – ІІ – ри места, а Наталия Казиева – ІІІ – то място.
От Националния конкурс „От Коледа до Васильовден”, организиран от Национален дворец на децата, София, Нина Ачилова е отличена с ІІІ – тото място за своята творба. Откриването на изложбата и връчването на наградите се състоя на 12-ти декември в МОН.
Много са наградите за малките художници и от участието им в Националния конкурс за творческа изява, организиран от Национален граждански форум „Българка”, гр.София, на тема „Моята история”: І-во място за Стелиан Иванов – 17г., ІІ-ро за Александър Момчев – 9г., поощрение за Вероника Рачева – 13г. и допълнително за изложбата са избрани още три рисунки на малките творци от школа „Живопис”. Откриването на националната изложба и връчване на наградите ще се състои на 20 декември в детско-юношески отдел на Столичната библиотека.
От Националния конкурс за коледна картичка, на тема „Весела Коледа за всички”, организиран от художествена галерия „Димитър Добрович” гр.Сливен Деница Господинова – 14г. и Ивелина Ненова – 18г. завоюваха ІІ-рите места. Церемонията по награждаването на отличените творби ще се проведе в зала „Сирак скитник” –Сливен на 17 декември.
И последната изява за 2014г. на школа „Живопис” с ръководител Галина Иванова е изложбата „Коледни вълшебства”, подредена на стъклената витрина в Инфоцентър Казанлък и в детски отдел на Библиотека „Искра” с коледни картички и рисунки, които са поздрав към всички жители на Казанлък с пожелание за весели коледни и новогодишни празници и успешна нова 2015 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram