Състезание по български език събра петокласници от две области в Мall Galleria – Ст. Загора, казанлъчани трети

Ds olil

Петокласниците на ОУ „Г. Кирков“ в Казанлък се класираха трети , след връстниците си от две старозагорски училища – Четвърто Основно училище „ Кирил Христов“ и Частно училище „Нов век“ в първото за този сезон състезание :„Кой знае повече“, организирано от най- новия търговски център в Града на липите Мall Galleria. Състезанието бе по български език и литература и в него участваха ученици от 5-ти клас на училища от Стара Загора, Казанлък и Хасково.

Участниците в състезанието отговаряха на въпроси от учебния материал-входно ниво за 5-ти клас, свързани с правопис, правоговор, правила на общуване, теми от гръцката митология. За крайното класиране решаващо значение имаха бързината и правилният отговор на въпроса. Шест казанлъшки училища премериха сили в състезанието, без аналог до момента по брой участващи в него- общо 19 училища от областите Стара Загора и Хасково. Трети са петокласниците на ОУ „Г. Кирков“. Малко остана на възпитаниците на СОУ „Екзарх Антим Първи“ да се класират за финал. Добро представяне направиха и учениците от основните училища „Кулата“ , „ Мати Болгария“, както и от ПМГ „Никола Обрешков“ и ХГ „ Св. Св. Кирил и Методий“.

Победителят, излъчен в изключително оспорваното и емоционално състезание след 4-ти тур, получи чек на стойност 2000 хиляди лева, осигурени от Мall Galleria. Класиралият се на второ място получи от управата на Мола в Стара Загора, съответно 1500 лева , а 1000 лева за третото си място от Търговския център получиха учениците от „Г. Кирков“. Чековете бяха връчени на директорите на училищата от Миглена Тодорова – мениджър на Mall Galleria.

На всички участници след края на надпреварата Mall Galleria подари блиндирани тениски, безплатни игри в Арена за лазерни битки. Подаръци имаше и от книжарница „Хермес“. Специален жест на внимание към преподавателите, подготвили участниците за състезанието направи и ресторант „Щастливеца“, намиращ се на територията на търговския център. „ Кой знае повече“ е запазена марка на Mall Galleria – Стара Загора, част от социалната корпоративна политика, чиято цел е превръщането на търговския комплекс освен в предпочитано място за пазаруване и в място, където се предлагат различни забавления и се поощряват знанията на децата чрез различни форми и занимания. Проведеното състезание по български език и литература е първото за есенно- зимния сезон на Mall Galleria Стара Загора. До края на годината предстоят още две такива състезания, в което учениците ще могат да покажат своите знания и в други учебни дисциплини.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram