Състави от Долината разлюляха с танците си Ботуша

Момичетата от ТК „Шипченка“, водени от кмета на Шипка Василка Панайотова, ТК „Янина“ с. Енина към НЧ “ Братство- 1869″ и ТК „Тера“ с. Шейново към НЧ „Освобождение 1884“, с ръководител Рени Стойкова станаха посланици на Розовата ни долина и българския фолклор в едни от известните морски курорти на Северна Италия – Римини и Ричоне чрез фестивала „SOPRAVISTA INTERNATIONAL FESTIVALS“. В него участваха състави от Италия, Естония, Литва, Полша, Иран, Латвия, Словакия и др. Организаторите връчиха плакет и диплом за участие на всеки танцов клуб.

„Чаровните момичета от Долината на розите събраха овациите на публиката, превръщайки се в любимци на всички. Те достойно представиха Община Казанлък, показвайки неизчерпаемата магия на българския фолклор и красотата на народната носия. Заслужено събраха любовта на медиите и аплодисментите на публиката. Незабравимите емоции, новите приятелства, красивите гледки, съчетаващи минало и настояще на фона на уникалните природни творения ще оставят дълбок спомен в съзнанието и душите на момичетата“, разказва кметът на Шипка Василка Панайотова.

„Всяка вечер гр. Ричоне се огласяше от българските фолклорни ритми и се играха кръшни хора, в които се включваха и други участници от фестивала. Заредени с много емоции, момичетата успяха да се насладят и на красотата на Римини“, допълва кметицата на Шипка.

Нашите състави са участвали в зумба-парти на плажа на Адриатическо море, посетили са изложба на пясъчните фигури и са присъствали на дегустация на италианско вино и сирена. По време на престоя си момичетата са имали възможност да разгледат също забележителностите на гр. Болоня, Сан Марино и хърватския град Загреб.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram