Съмнения и разяснения!

Става дума за казус, който ни разказва Пенка. След като нейната майка почива семейството открива членска книжка към НАРКОП, на който жената е била член от 1972г. докато почине и съответно получавала дивиденти. Въпросната книжка вижда цялото семейство и решават да попитат в централата в Казанлък има ли средства, които да се изплатят. Роднините споделят, че видели, как на книжката пишело, че има дялов капитал от 600 лева. След около две седмици, когато Пенка оставя книжката на своята майка я викат да изплатят дивидента. Оказва се около 30 лева. Хората споделят съмнения, че книжката, която в последствие видели е подменена или става дума за недобро обяснение от страна на служителите за сумата за получаване.

При повторна среща със счетоводителя, на която присъства и наш екип от Централата на НАРКОП споделиха, че и дума не може да става за подменяне на книжка и вероятно роднините не са се ориентирали в ситуацията.

Цялата налична сума от дяловия капитал се води по отчетни книги години назад и можело да бъде проверена.

За да бъдат избегнати недоразумения председателят на НАРКОП в Казанлък заяви, че ще бъде направена щателна справка за изминалите години и ще бъде представена на роднините, за да се убедят, че няма нищо нередно.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram