Съветниците от Мъглиж заседаваха извънредно

На последното си извънредно заседание от 6 август Общински съвет Мъглиж одобри кандидатстването на Общината за безвъзмездна финансова помощ по мярка „Развитие на нови пазари и промоционални кампании“ по приоритетна ос № 3 „Мерки от общ интерес“ на Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ , финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007 – 2013 г. Съветниците разрешиха и прехвърляне на средства в размер до 60 000 лв. като временен безлихвен заем от бюджета на извънбюджетната сметка на Община Мъглиж за средства от Национален фонд до възстановяване на същите от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

С друго решение ОбС на Мъглиж одобри формиране на 15 маломерни паралелки с не по-малко от 10 ученици в общообразователните училища в Община Мъглиж и на 1 маломерна паралелка с по-малко от 10 ученици в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Дъбово, за учебната 2012/2013 год. Определи и допълнителни средства за финансиране на маломерните паралелки ина маломерната слята паралелка по единните разходни стандарти в размер на 14750 лв., разпределени по училища.

Във връзка с преместване на Домашен социален патронаж в с.Ягода, община Мъглиж и назначаване на нови служители в общинска администрация беше допълнен и списъка за пътуващите служители, на които общината ще поема пътните разноски.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram