Събраха едва една трета от сумата за лечение на Тошко Виденлиев

Малко над 20 хиляди лева са събраните средства за лечението на 20-годишния студент Тошко Виденлиев, който се нуждае от бъбречна трансплантация и за която трябва да заплати 60 хил. лв. на турска клиника. В събирането на даренията помагат жителите на Казанлък, оставили своята лепта в кутиите за дарения, поставени в хранителни магазини из града. Други дават парите на ръка или превеждат по сметка. В благотворителната кауза се включиха и две от казанлъшките училища ПМГ „Никола Обрешков“ и СОУ „Екзарх Антим I“.

Бащата Борис работи в местен завод, а майката Кети е медицинска сестра във вътрешното отделение на казанлъшката болница. Успяват да съберат част от парите и трудейки се денонощно на полето. Преди 8 години засаждат 7,5 дка розови храсти сорт „Елейна“ край града. В земеделската работа, редом до родителите, помагат и трите деца – Иван, Мариана и Тодор. Тази година валежите са се отразили благоприятно на насажденията и добивите са двойно по-високи от предходната.

Така, благодарение на общите усилия, с много себераздаване и силна вяра в успеха, семейството е на път да сбъдне своите намерения за трансплантацията на Тошко в турска клиника. Нужни са обаче още немалко средства, затова и събирането на дарения ще продължи през лятото. В момента Тошко е на преддиализна терапия. Медикаментите за поддържане на състоянието му са допълнителна тежест за семейството с трите деца, но пък добронамерени приятели помагат с доставянето на част от лекарствата, колкото им е възможно.

Ако имате възможност да помогнете за лечението на Тошко Видинлиев, можете да направите това на следната сметка :

Тодор Иванов Видинлиев

Уникредит Булбанк

BIG (SWIFT) – UNCRBGSF

Сметка 7000 15 22 5665 53

IBAN BG61UNCR 7000 15 22 5665 53

Телефон за контакти: 0898 45 30 86

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram