Съботен маратон по спортни танци в зала „Багира“

Два турнира по спортни танци ще радват казанлъчани през почивните дни. Организира ги КСТ „Киара-Н” с ръководители Николай Тенев и Антония Каярова. За първа година освен Открит турнир за Купа „Казанлък“ предстои и силното национално състезание по Купа България за елитните танцови двойки.
Първата част на танцовия маратон в събота, 8 ноември, започва от 10:30 часа за двойки „изгряващи звезди”. Втората част е от 13:30 – Открит турнир за Купа „Казанлък“, а Купа България стартира от 17:30 часа. Мястото на провеждането им е зала „Багира”.
Турнирите две в едно, под шапката на БФСТ, с участието на състезатели от цялата страна, са награда за дългогодишните усилията на младите треньори Николай Тенев и Антония Каярова, които вече пета година неуморно се раздават за децата в своята танцова школа. Нейните основи се поставят в 2009 г., а с настоящите държавни шампиони на клуба Иван Матанов и Полина Куцарова, треньорите „прохождат” на паркета.
10 са днес състезателните двойки на Клуб „Киара Н”, около 50 са спечелените от тях купи и медали от многобройните национални и международни участия в турнири. Още пет начинаещи двойки тръгват по състезанията от догодина.
След съботния маратон в зала „Багира”, за децата на „Киара-Н” предстоят още две международни прояви- турнир в Банско и в Марибор, Словения, през декември, както и участие в зоново първенство в Русе.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram