Структурната реформа в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД върви към своето финализиране

Всички структури в МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД  -(Университетска) са консолидирани и пребазирани в основния корпус на лечебното заведение.

От 12 май Медицинският екип на Клиниката по кожни и венерически болести, начело със завеждащия доц. Евгения Христакиева е пребазирана на 13-тия етаж в основния корпус на болницата.

До момента на пребазирането лечебно-диагностичната работа се извършваше в старата и неприветлива част към Онкодиспансера. Новата база разполага с просторни и слънчеви стаи, в които се настаняват по двама или трима пациенти. Това осигурява оптимални условия за пациентите с този вид заболявания.

За лечението на пациенти до 18 години е оборудван и Детски сектор.

В Клиниката се провежда диагностика и лечение на всички групи кожни заболявания, включително автоимунни кожни заболявания, неестетични дерматози и др. трудни за диагностициране в амбулаторни условия дерматози.

Разкрит е и сектор за дерматохирургия, в който се провежда хирургично лечение на тумори на кожата и други заболявания нуждаещи се от хирургично вмешателство.

Клиниката е единственият център в България за хирургично лечение на хидраденитис супуратива (тежки гнойно-възпалителни процеси на потните жлези и космените фоликули). Този вид диагностично-лечебна работа медицинските специалисти в клиниката работят съвместно с Дерматолочинта Университетска клиника „Вивантес“ в Берлин.

След тези промени единственото звено, което предстои да бъде пребазирано е АГ клиниката, информира изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова. Вече е избрано мястото където ще се изгради базата за Клиниката (готов е архитектурният план и е определена квадратурата за Клиниката по акушерство и Клиниката по неонатология). Така ще се създадат по-добри условия и за пациентите и ще се намалят разходите по издръжка на тези клиники.

В момента се уточнява и мястото за започване на диагностично-лечебна дейност на Отделението по психиатрия. Избрано е вече и място в основния корпус на болницата, уточни проф. Чакърова.

Ръководството на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ АД  -(Университетска) счита, че с тези промени ще се направи значително намаление на финансовите разходи и ще се осигурят по-добри условия и за лечебна и за учебно-преподавателска работа. С извършената структурна реформа ще се осигури и по-екзактно обслужване на пациентите от региона по абсолютно всички нозологични единици.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram