Стотици младежи се събират в столицата за празник на видео игрите

Нова мания сред младежите разтърси страната. Тя се нарича Gaming Knights – поредица от събития, които ще съберат на едно място всички новости от дигиталната култура сред младото население в България. Събитията Gaming Knights ще се състоят всеки вторник, от 17:00, в столичния клуб Culture Beat, а маратонът ще бъде деветчасов, изпълнен с удоволствие, свободни зони за игри, турнири по електронен спорт, косплей, премиери на музикални сингли, DJ миксове на живо и още много.
Турнири по електронен спорт. Още познат като състезателен гейминг, турнирите от подобен тип противопоставят най-добрите играчи в сферата на видео игрите. Състезанията протичат като тези във всеки друг спорт – участниците се надпреварват за награден фонд, достигащ дори милиони долари в някои страни, купища фенове подкрепят своите любимци, а психологическият фактор е повече от ключов. В рамките на Gaming Knights ще се провеждат състезания в най-актуалните гейминг жанрове, свързани с електронния спорт.
Косплей(Cosplay). Игра с костюми, чието име идва от думите “costume” и “play”. Участниците се обличат като приказни, филмови или аниме герои, изпипвайки до най-малкия детайл костюмите си, които често са плод на собственоръчен труд. Манията по косплей се заражда в Япония, но традиции в България също са установени. Българската косплей общност е сплотена, а голяма част от нея ще може да виждате и на Gaming Knights. Интересното при косплеърите е, че те не само се обличат като любимите си герои, но се и държат досущ като тях!
В първото издание на Gaming Knights, което ще се състои на 30 юни(вторник), програмата ще бъде повече от празнична. Посетителите ще станат свидетели на редица мини-събития: ревю и свободен достъп до новата екшън-адвенчър игра Batman Arkham Knight, card & board игри, турнир по Hearthstone, демонстрация на Oculus Rift, демонстрация на рейсинг играта Project cars, DJ микс на живо, музикални гости и изненади за първите пристигнали.
Събитията Gaming Knights се организират от младежкото предаване NEXT TV – кросмедийна платформа, която се излъчва всеки петък в ефира на BOX TV. Водещият на шоуто Роро Кавалджиев и неговият екип запознават зрителите с новостите от света на гейминга, технологиите, музиката и киното. Партньори на събитията Gaming Knights са Code, НДК, BOX TV, Playstation, VBOX7, Nestle, Sony, ESL, Prestigio, Culture beat, Vivacom, Twitch, Net1 и Пулсар.

 
Стани част от дигиталната промяна. Стани част от Gaming Knights на: https://www.facebook.com/events/944585502259019/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram