Младежи предлагат „зелени идеи“ в съревнование

За четвърта поредна година ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт се включва утре в провеждащата се „Седмица на предприемачеството“. Инициативатата, която се организира от „Джуниър Ачийвмънт България“,  включва 160 събития в 50 населени места в страната. Отбелязването й в професионалната гимназия включва изнасянето на открит урок на тема – „Начало на предприемаческата дейност“ и провеждането на училищен кръг на състезанието „Иновационен лагер“. В него ще участват младежи от 9, 10 и 11 класове на учебното заведение, специалност „Икономическа информатика“, разпределени в четири отбора. Темата по която ще работят учениците е „Зелени идеи“. В рамките на час те ще трябва да подготвят проект, услуга или концепция, която да насърчи създаването на зелени идеи, свързани с опазването на околната среда, устойчиво развитие на региона или на България, изготвяне на стратегия, която да достигне до възможно най-много хора за постигане на обществени ползи в тази сфера. Жури с председател старши учител Дешка Кънева ще оценява младежите, а тяхното състезание започва от 13:00 часа.
В рамките на тази седмица милиони млади хора по света вземат участие в инициативи, насърчаващи предприемаческо мислене и поведение, генерирайки нови идеи и търсейки нови пътища за развитие.
В рамките на инициативата у нас се организират 50 иновационни лагера и над 100 открити урока в различни училища в цялата страна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram