Стартира изпълнението на проект за 6 млн.лева в община Мъглиж

В деня на Преображение Господне в община Мъглиж започна изпълнението на проект за близо 6 млн.лева. Проектът е по Програмата за развитие на селските райони, мярка „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“. Инвестицията е за три обекта, в три населена места от общината.
На входа на Мъглиж започва изграждането на Спортен младежки център, на стойност 2 млн. 774 950 лв.
В него ще бъдат разположени два тенис корта, футболно и волейболно игрища, лекоатлетическа писта, трибуна за зрителите, закрити зали за борба и фитнес.
В селата Ягода и Тулово ще бъдат преустроени налични сгради, те ще бъдат предназначени за отдих и спорт, но ще отговарят с модерната си база на съвременните нужди на населението на двете села.
На терена в мъжглижкото село Ягода с отпуснатите средства (1 млн. и 171 хил. лв.)бе извършена първа копка на обект – стадион. На мястото ще бъдат изградени футболно и тренировъчно игрище, помещения за футболистите от местния ФК „Тунджа, подвизаващ се в четвърта девизия, трибуна за зрителите, лекоатлетическа писта, ограда и паркинг.
На мястото на стария стадион в с. Тулово до началото на зимата ще заработи Център за отдих, свободно време и спорт. По този проект, който също включва изграждането на игрища за футбол и волейбол, тенис зала, на трибуна и паркоместа, са заделени 1 млн. 972 хил. лв.
Изпълнител и на трите проекта, спечелени от Община Мъглиж е „АТ Инжинеринг“ Първото заседание на служебния кабинет ще бъде още днес следобед след символичното предаване и приемане на изпълнителната власт.ООД, а дейностите по строителство и ремонт, които стартират от утре, трябва да приключат преди края на годината.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram