Стартираха ученически инициативи в ПМГ „Н. Обрешков”

Ds olil

Младежи от ПМГ „Н. Обрешков“, представители на Ученическия съвет направиха поредица от прояви, свързани с вредата от цигарите за подрастващите при отбелязването на Международния ден за борба с тютюнопушенето. В сградата на училището е подредена изложба с цел превенция, а инициаторите на кампанията, подпомогнати от педагогическия съветник Татяна Цоневска и преподаватели, разпространяваха и послания във Facebook. През седмицата стартира и анкетно проучване сред учащите във връзка с темата тютюнопушене и здравословен начин на живот.
Сред активистите на ученическия съвет при ПМГ в Казанлък са и Цвета Добрева и Мариета Славова, които написаха есе по темата за вредата от цигарите.
Резултатите от анкетното проучване, което предприеха сред съучениците си младежите на ПМГ „Н. Обрешков“ ще бъдат обобщени, а цялата информация ще даде представа за това какви да са следващите стъпки насочени към превенцията и ограничаването на тютюнопушенето сред децата.
Следващата инициатива на Ученическия съвет при училището ще бъде във вторник на 26 ноември, съвместно с Община Казанлък и МОС. В ПМГ ще бъде прожектиран филм, който ще акцентира върху толерантността към хората със синдрома на придобита имунна недостатъчност. Поводът за това е предстоящият Международният ден за борба със СПИН. Този филм, дело на клуб „United Avangard Artist“ ще бъде показан и в други местни училища , като част от общинската кампания с акцент върху превецията, образованието и информираността сред младите хора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram