Старозагорска митрополия и Община Казанлък обединени в благородна кауза – закупуване на компютърен томограф за ДКЦ “Казанлък”

В Казанлък беше поставено началото на кампания за събиране на средства за закупуване на компютърен томограф за ДКЦ “Казанлък”. Тя е под патронажа на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и кмета на община Казанлък Галина Стоянова, които са и първите дарители. Първата сума за закупуването на скенера обяви архиереят, който от името на Старозагорска митрополия дари 10 хиляди лева. „Няма как да не се включим в тази кампания, тъй като тя е за благото на всички миряни в околията.“, заяви владиката. Кметът Галина Стоянова обяви, че се включва в кампанията с една кметска заплата. “Да развиваме и подкрепяме здравеопазването е най-малкото, което може да направим за града ни.”, коментира още Стоянова. Другата  дарена сума от 10 хиляди лева за закупуване на скенера бе от Ваня Игнатова от Казанлък, която управлява верига от аптеки в града. В инициативата се включват още: Лайънс клуб Стара Загора Августа, Инър Уийл Клуб Стара Загора – БЕРОЕ, Зонта клуб Стара Загора, Обществен Дарителски Фонд – Стара Загора и представители на бизнеса и обществеността на град Казанлък. До благородната кампания се стига след поредица от срещи на общинското ръководство и президентите на Ротари клуб Стара Загора Берое и Ротари клуб Казанлък с управителя на ДКЦ “Казанлък” д-р Красимир Пейчев, който апелира за нуждата от съвременна апаратура. Вече е създаден и екип, който ще обслужва секторът по образна диагностика в доболничното заведение, който ще бъде ръководен от д-р Красимир Чернев. 

Всеки може да подкрепи благотворителната инициатива, като направи дарение на следната банкова сметка:

Титуляр: Обществен дарителски фонд

Банка: ПИБ АД

IBAN: BG40 FINV 9150 5316 3415 53

BIC: FINVBGSF

Основание: ДКЦ Казанлък

Припомняме, че през юли миналата година приключи успешно първата по рода си обединителна кампания “Да помогнем заедно на Комплексен онкологичен център – Стара Загора”, с която  се осигури апаратура, нужна за по-бърза и по-добра диагностика при лечението на онкоболните.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram