Стара Загора посреща младежките парламенти от страната

Община Стара Загора е домакин на  XVІ-та Национална пролетна среща на детските и младежки парламенти и съвети в България. Над 90  представители на ученически и младежки структури от 36 града в България ще гостуват на Центъра за наука, култура и изкуство и Младежкия общински съвет в града от 08.04. до 10.04.2016 година.

Темата, върху която ще дискутират младите хора е „Образование, кариерно ориентиране и развитие – личностен избор и родителски въздействия”.

Младите хора ще изкажат своето мнение по отношение на формално, неформално и гражданско образование, начините за насочване и подпомагане на младежите в избора на образование и професия, мястото на личностния избор и родителските въздействия, кариерното им развитие и реализация.

Водещи професионалисти от нашия град в различни сфери на образованието, регионални и общински структури, неправителствени организации ще водят дискусионните модули.

В последния ден от сесията ще бъде избран домакин на следващата национална среща и ще бъде изработен годишен календар. Гостите ще се запознаят и със забележителностите на хилядолетния град.

Официалното откриването на сесията е на 08.04.2016 година в конферентната зала на х-л „Сити” от  14.00 часа.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram