Среднощна акция на язовир „Копринка“ без малко да „сгащи“ бракониери

На 24 януари (сряда) в 21:30 часа след проведена съвместна проверка между екип на ЦРОО и ИАРА Стара Загора и наблюдение с термо камери са забелязани бракониери на язовира. Мъжете са поставили в работно положение хрилни мрежи в Местността „Платото“ ( миризливото дере).

Ето и какво разказват от ЦРОО Копринка за среднощната си акция: „Веднага се организираме още един екип и потегляме да вадим мрежите и да заловим извършителите. За жалост извършителите са бързи и пъргави като зайци. Хващат гората и нямат откриване. Докато едни търсим бракониерите из горите, друг екип вади мрежите, две на брой с обща дължина около 250 метра двете. Всичката риба 10 броя бяла риба, 15 каракуди, 3 шарана, доста на брой Амур и един Толстолоб около 10 кг плува обратно във водите на язовира невредими. Това за не повече от час в работно положение, сами си правете изводи какво ще е в мрежите, ако стоят с часове“.

От публикацията на ЦРОО става ясно, че членската карта на риболовците за 2024 г. ще бъде вдигната със символичните 10 лв. и вече ще струва 40 лева. „Всички тези денонощни проверки всеки ден изискват средства и време, което отделяме за вас, за да можете да ловите нещо“, обясняват от Рибно-опазващата организация . „Отнемаме от личното си време за семейства, хоби, безсънни нощи за да можем да превърнем язовир Копринка в едно прекрасно място за любимото хоби и почивка. Напук на всички мрънкалници, ние ще продължим да работим за каузата на ЯЗОВИРА на всички ни, пък вие си дерзайте на диваните във фейсбук. Огромни благодарности и на ИАРА Стара Загора за добре свършената работа! В най-скоро време ще има хванати бракониери и ви гарантираме, че ще запомнят срещата с нас. Колкото и да се криете из горите, видов ден наближава“, допълват от охраната на язовира.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram