Сребърен медал за пианиста Кристиан Боюклиев от конкурса „Андрей Стоянов“

Престижното  2-ро място извоюва талантливият пианист Кристиан Боюклиев, ученик на клавирния педагог Мариана Мъгева, на Международния клавирен конкурс,,Андрей Стоянов”- София, който се проведе от 20 до 23.11.2014 г.

На третото издание на Международния  конкурс за пианисти-любители на името на основателя на българската клавирна школа акад. Андрей Стоянов  се представиха над 70 талантливи пианисти от различни възрасти от 6 до 36г. Клавирните умения на младите таланти бяха оценени от 5-членно международно жури от България, Германия, Румъния и Хърватия .

За Кристиан  бе предизвикателство да се състезава с ученици  от музикални училища, но прецизното и артистично изпълнение на ,,Полегнала е Тодора” от  Кр.Кюркчийски,  ,,Астуриа” от  И.Албенис и задължителната пиеса от А.Стоянов  бяха оценени високо от авторитетното жури. Той прибави  трето призово отличие за тази година и получи ново вдъхновение  да продължава да развива  музикалния си талант. Конкурсът  се радва на голям медиен интерес, тъй като сред лауреатите  бяха и близнаците Игнатови, популярни от Детската Евровизия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram