Специализирано оборудване помага в часовете по биология в ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“

Ds olil

3D холограмен модел на човешкото сърце без очила наблюдаваха учениците от 8Б клас на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ в часа за занимания по интереси. Те имаха уникалната възможност да изпробват лично Стереоскопичния 3D лаптоп zSpace Inspire и интерактивния монитор, с които разгледаха подробно устройството на човешкото сърце.

Участниците в групата „Забавна биология“, ръководена от Петя Тодорова, нагледно видяха неправилната конусовидна форма на сърцето, ясно изразените кръвоносни съдове – аортната дъга с нейните разклонения, белодробната артерия и белодробната вена, горната куха вена, лявото и дясното предсърдие, както и лявата и дясната камера. С помощта на специализираната техника учениците наблюдаваха много ясно ритмичните съкращения и отпускания на сърцето и провеждането на електричните импулси през него.

Специализираното оборудване е доставено на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ сред спечелен проект по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул 1 „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки в профилираната подготовка“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram