Специализирани полицейски операции в гр. Стара Загора и гр. Раднево

Img3На 07.07.2016 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за предотвратяване и пресичане на престъпления, свързани разпространението на фалшиви стоки, нарушаващи правата на интелектуалната собственост на правопритежателите (спортно облекло, обувки, аксесоари и други) и в частност стоки, свързани с провеждащото се в Р Франция европейско първоенство по футбол.

В хода на операцията са проверени търговски маси на пазар за промишлени стоки, намиращ се в гр. Стара Загора, кв. “Казански”. При извършени ПСД – престърсване и изземване, на 10 търговски маси са намерени и иззети фалшиви стоки, нарушаващи правата на интелектуалната собственост на правопритежателите, с изписани на тях марки: “Yves Saint Laurent”, “Calvin Klein Jeans”, “Calvin Klein”, “Kappa” “D&G”, “Armani”, “Diesel” “Lacoste”, “Dsquared”, „Adidas”, ’’Nike’’ ,‘’Puma’’, “Emporio Armani”, “Roberto Cavali”, ‘’Philipp Plein’’ и ‘’Gucci’’, общо 500 бр. различни артикули (анцузи, панталони, тениски, колани и др.)

Във Второ РУ – Стара Загора са образувани 6 досъдебни производства за престъпления по чл.172б от НК. Работата по случая продължава.

img2На 08.07.2016 г. в гр. Раднево, е проведена специализирана полицейска операция  насочена срещу престъпленията свързани с незаконно производство и търговия със стоки от защитени търговски марки, при която е извършена проверка на магазин за дрехи намиращ се на  ул. “Георги Димитров“.

При проверката е установено, че в магазина се продават дрехи – дамски блузи, поли, бюстиета, дамски колани и чанти, от защитените търговски  марки „Прада“, „Фенди, „Шанел“ и „Долче и Габана“, без съгласието на притежателя на изключителното право.

Установени са  общо 16 бр. стокови единици с надписи и емблеми на посочените марки, като същите са предадени доброволно.

В РУ – Раднево е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.172б, ал.1 от НК.

На 08.07.2016 г. от служители на Първо РУ – Стара Загора е проведена полицейска операция на Автогара – Стара Загора, с цел противодействие на устройвана незаконна хазартна игра, известна като „Тука има, тука няма“.

В хода на операцията са установени и задържани лицата И. И., на 44 г.,  Т. Г., на 41 г., И. И., на 43 г., А. И., на 39 г. и Н. В., на 53 г., всички от гр. Стара Загора, съпричастни към осъществяваната престъпна дейност. При извършен личен обиск  на И. И., са намерени и иззети  три броя пластмасови чаши, дунапренено топче и сумата от 200 евро.

Лицата са задържани в Първо РУ – Стара Загора за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.327, ал.1 от НК.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram