Специален концерт на Ансамбъл „Арсенал“ на 7 ноември

С празничен концерт за приятели и почитатели на българския фолклор и приятелите на Япония Танцовият ансамбъл „Арсенал“ ще отбележи 20-та годишнина от създаването на приятелските връзки между Казанлък и Япония чрез градовете Фукуяма, Мунаката и Фукуока.
Тази вечер, от 19.00 ч., на сцената на Дом на културата „Арсенал“, казанлъчани ще могат да се насладят на богатия репертоар на ансамбъла със 71-годишна история. Негов художествен ръководител е Христо Стоянов, носител на Ордена на изгряващото слънце – Сребърни лъчи, връчен от правителството на Япония.
В концертната програма ще се включат и двама японски инструменталисти Кейшо Оно и Мамору Мотоока от японската група SHAMIPIA, които ще участват и в национални прояви, посветени на 29-то издание на Дните на Япония в България.
За събитието в Казанлък ще гостува и посланикът на Япония в България- Н.Пр. Масато Ватанебе и неговото семейство.
За юбилейния японски концерт са поканени всички с принос за създаването на японските връзки на Казанлък, поставили началото през 1998 година- бивши представители на местната власт, дипломати, бизнесмени, представители на НПО и културни структури.
Входът е свободен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram