Социалистите от Старозагорско продължават да разискват предложения за лидер на БСП

Чирпан. Шест кандидатури за председател на НС на БСП излъчиха  организациите в Чирпан, каза общинският председател Стайко Генов. Социалистите на разширен пленум, обсъждайки предложенията за лидер – Красимир Янков (по предложение на младежите-социалисти), Янаки Стоилов, Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев, Иван Генов и Георги Пирински, решиха и 6-те номинации да стигнат до конгресно обсъждане.  Делегати за заседанието на върховния партиен форум  от Чирпан са Стайко Генов, Кичка Петкова и Гено Генов.

***

Опан. Разширено заседание на Общинския съвет на БСП в Опан обсъди номинации за председател на НС на БСП. Делегатът на 48-ия Конгрес на БСП Румяна Динева – председател на общинската партийна организация, социалистите  натовариха  с   отговорния вот за лидер на 27 юли. Пленумът реши   още общинска  конференция  да бъде свикана на 11 август, когато социалистите ще  обсъдят кандидатури за народни представители. Ръководният партиен орган разиска и организацията за Бузлуджа на 2 август.

***

Мъглиж. Социалистите от Мъглиж подготвят две общински конференции. На 22 юли делегатите на партийния форум ще посочат кандидатура за председател на Националния съвет на Българската социалистическа партия. Делегат на 48 Конгрес е Марийка Митева, председател на Общинския съвет на БСП. Митева подготвя и конференция между 10  и 16 август, на която социалистите в Мъглиж ще дебатират кандидатури за  43 НС от Старозагорска област.

***

Павел баня.  В понеделник  (21 юли) членовете на Общинския съвет на БСП в Павел баня, съвместно с председателите на основни партийни организации, ще  обсъдят номинациите за председател на НС на БСП, съобщи председателят Светла Иванова. Делегат на Конгреса е народният представител Атанас Пъдев. До 20 август ще се проведе общинската партийна конференция, която ще номинира имена на социалисти за депутати.

Съгласно Устава на БСП, предложения за председател на НС на партията може да се правят  само с решения на общинските конференции, припомни председателят на Областния съвет на БСП  Васил Самарски. Според него дискусиите на социалистите са полезни още повече сега, когато предстои важно решение на Конгреса, а  и в навечерието 123-та годишнина от началото на организираното социалистическо движение в България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram