Случаят с малтретираното куче не е приключил

Кучето е в добро здравословно състояние и в момента се чувства много добре”, разказа Ивелина Недкова от Animal Hope Bulgaria-Kazanlak във връзка със спасяването на животинчето, измъчвано от 32-годишен мъж от Мъглиж. Случаят скандализира цялата страна, а само вчера в Районната прокуратура в Казанлък бяха подадени 17 жалби от граждани и организации срещу извършителя на деянието със настояване той да си получи заслуженото наказание. Мъжът бе задържан, а срещу него повдигнато обвинение, за което може да получи до 3 години затвор. Наложена му бе и глоба от 5 000 лв.

В хората обаче остана съмнение, че предаденото куче не е същото от видеото. „Записът е правен няколко месеца преди да бъде качен в интернет. Нормално е кучето да е претъпяло развитие. Считаме, че това е същото животно”, отговори на притесненията на хората тази сутрин главен инспектор Христо Петров.

Според Ивелина Недкова, сега разследващите са поели случая и полицията трябва да се произнесе дали спасеното куче е идентично с това на записа.

„Пиша публично, защото имам стотици съобщения и обвинения. Води се разследване – всички клипове (2 бр.) са предоставени на полицията, иззет е телефона на мъжа, до колкото знаем и показания от снимащия са взети. Повдигнато е обвинение по 325б. На въпроса дали е или не същото куче от клипа, трябва да се произнесе полицията след подробен анализ на видеото. Има разследващи полицаи, ние не сме разследващи органи! Не сме се отказали и спрели до тук! Случаят с малтретираното куче не е приключил!“, заключава Недкова.

Спасеното от ръцете на насилника животно бе предадено от полицията на Animal hope Bulgarian-Kazanlak. „Успяхме да го изземем благодарение на всички подадени сигнали и бързата реакция на гл. инспектор Христо Петров от криминална полиция гр. Казанлък. „Собственикът“ бе задържан за 24 ч. и очакваме справедлива присъда от районния съд в града. Кученцето е на около 4-5 месеца, момче. За щастие, няма счупвания,травми и наранявания, а само уплаха“, съобщават от неправителствената организация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram