След успешен проект и семинар в ПГЛПТ

Семинар на тема „Обобщаване на резултатите от актуализирания Училищен учебен план на учениците от специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки, разработените учебни програми по ЗИП и СИП, практически задания и критерии за оценка” проведе Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в рамките на проекта, по който работи от началото на тази учебна година „Усъвършенстване на професионалните компетенции на учениците от ПГ по лека промишленост и туризъм, гр. Казанлък чрез  подобряване на условията за образование и обучение в тясно сътрудничество с бизнеса”. Домакин на семинара, провел бе конферентната зала на хотел „Палас”. Специални гости на семинара бяха Омбудсманът на Казанлък Гинка Щерева и Илияна Жекова – Директор на Дирекция „Бюро по труда” гр.Казанлък. Трима преподаватели от Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм и трима експерти от Съюза на хотелите и ресторантьорите в Казанлък разработиха учебни програми за 10 клас – ЗИП- Кетъринг-теория, СИП – Кетъринг-учебна практика, за 11 клас – ЗИП – Сервиране и сомелиерство – учебна практика и за 12 клас – ЗИП-Карвинг-теория и СИП –Карвин-учебна практика. Разработени бяха и 11 практически задачи и критерии за оценяване по Кетъринг, 14 по сервиране и сомелиерство и 10 по карвинг. Отчитайки факта, че учениците имат различни интереси и способности, различни възможности за усвояване на нови знания от гимназията смятат получените резултати за много добри.

От представените резултати за настроенията сред учениците, преминали тази година през новите учебни програми се забелязва изключителното желание, с което те се включват в новите и атрактивни дисциплини, предоставящи им по-качествено и модерно обучение.

Омбудсманът на Казанлък, г-жа Гинка Щерева, обеща да съдейства като посредник в бъдещите участия на учениците в кетъринг на общински събития, а Директорът на Бюро по труда Илияна Жекова изрази позитивното си отношение към подобен тип проекти, които съдействат за по-лесното намиране на работа на добре обучените млади хора в Казанлък. От Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм обобщиха в заключение, че обучението по новите предмети е повече от успешно и е довело до реализиране на поставените цели.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram