Скандалният журналист Михаил Михайлов обвини депутата от ГЕРБ Маноил Манев

След безобразните изказвания на депутата от ГЕРБ Маноил Манев в Комисията  по ревизия към Народното събрание, скандалният журналист Михаил Михайлов реши в нарочно видео да разкрие кой всъщност е Маноил Манев.

Според Михайлов, Маноил Манев е завършил „специалност щанги“ в старозагорското спортно училище, след което е карал Полицейска школа „за старшина“ (най-вероятно в Казанлък), след което Манев е бил назначен за участъков полицай в Стара Загора, като в неговия участък е попадала и Автогара Стара Загора. Точно от там Михайлов познава Маноил Манев, който според Михайлов е опъвал чадър над циганите, които в началото на този век необезпокоявани обираха гражданите с незаконната игра „Тука има, тука нема“.

Няколкократно старшина Манев е пречил на Михайлов да заснеме с видеокамера престъпниците, разиграващи „Тука има, тука нема“. Според Михайлов няколко години по-късно безобразията на Автогара Стара Загора са стигнали до там, че тогавашният директор на ОД МВР – Стара Загора Тончо Михайлов е уволнил дисциплинарно старшина Маноил Манев от полицията. Въпреки това обаче, една година по-късно (около 2006 г.) старшина Манев е бил назначен в областното звено „Охрана“ (към Министерство на правосъдието) в Стара Загора, от което също е уволнен дисциплинарно 2-3 години по-късно. Тогава от правителството на ГЕРБ разкриват три колежа по охрана и сигурност, като единият е в Стара Загора и за негов директор е назначен бившият старшина Маноил Манев. След това Маноил Манев става „редови“ депутат от ГЕРБ, а тогавашният зам.-председател на партията Цветан Цветанов го нарича с прякора „Кухия“, вероятно след като е оценил интелектуалния потенциал на старшина Манев. Кухия обаче станал любовник на Цецка Цачева и така се издигнал в партийната йерархия на ГЕРБ, твърди Михаил Михайлов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram