Симеон Дянков ще участва в дискусия за Долината на тракийските царе в Казанлък

Обществена дискусия с участието на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков на тема „Долината на тракийските царе- нови възможности за културен туризъм“ ще се проведе на 29 януари от 11.30 часа в ресторант Палас в Казанлък. Дискусията е в рамките на националната кампания „Чудесата на България 2013″. Домакин на събитието е кметът на Казанлък Галина Стоянова.
Целта е популяризиране на културно-историческото наследство и фолклорните традиции на древните траки; подпомагане на археологическите разкопки и популяризиране на най-новите открития на учените; изграждане на нови маршрути за културно-исторически, еко-, СПА и приключенски туризъм, които да увеличат притока на туристи през 2013 г.; включване на нови български културно-исторически обекти и символи на традициите ни в списъците на ЮНЕСКО за закрила на световното културно наследство. Участието си в събитието е потвърдил вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Поканени са и областният управител на Стара Загора Недялко Недялков, представители на министерствата на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството, на културата, а също така кметове на общини, представители на хотелиери и туроператори, на историци, археолози, неправителствени организации. Целта на дискусията е да се набележи стратегия за популяризиране на 17-те могили от Долината на тракийските царе, както и да се очертаят мерките за подпомагане на археологическия сезон през 2013 г.
Дебатите ще бъдат възможност и за коментиране на полезните идеи на участниците за ефективно сътрудничество на местно и национално ниво в процеса по опазването, развитието и популяризирането на чудесата в региона.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram