„Селт“ ще атакува и европейските върхове в катеренето чрез Васил Цветков

14 българи представяха страната в най-трудното състезание за катерачите в Youth Color Climbing Festival – едно от трите най-популярни международни състезания по катерене за деца под 14г. Малките състезатели, сред тях и три деца от Казанлък, представители на КЕС „Селт“, бяха разделени в две възрастови групи – 10-11г. и 12-13г. Състезанието бе в дисциплината „трудност“ с участието на рекорден брой деца – 220 от 22 държави.
При изкачване на 10 маршрути на 3 хил. кв. метра, общата площ на двете катерачни стени в Имст, казанлъчани останаха след 30-то място.
В по-малката възрастова група Йоанна Недялкова е 36-та от 49 участнички, а Иван Бонев-30-ти от 33-ма. Стоян Петров, при 12-13-годишните е с 45-то място от 65 деца.
За първи път в проявата участваха състезатели от Грузия, Иран и Израел, а представителите на „Селт“ направиха „завръщане“ в Имст след 10-годишно прекъсване.

Тази седмица ще бъде отново гореща откъм стартове за българките състезатели по спортно катерене. На 14 -ти юни се провежда Европейското първенство за юноши и девойки в Единбург, Великобритания. В него „Селт“ ще бъде представен от Васил Цветков. Пожелаваме успех на всички българи в националния отбор, а за тези, които останаха в България – лек старт в събота!
В първия от почивните дни предстои боулдър среща за деца в София. Наградният фонд за състезанието е 2 хил. лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram