Седмица на чуждите езици се проведе в ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“

В периода от 5 до 9 юни в ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий” бе отбелязана седмицата на чуждите езици. Възпитаниците на Гимназията се включиха активно във всички дейности, които учителите по чужди езици организираха. През първия ден ученици от различни класове споделиха любими цитати от творби на известни чуждестранни личности върху специално изработено за целта платно. Представени бяха и мултимедийни презентации на множество теми, най-интересни сред които „Туристически обекти в Лондон“ и “История на Ирландия“.

На следващия ден бяха организирани игри на немски, в които се включиха ученици, изучаващи чуждия език. Играха и „Стани богат“ на английски език. През третия ден в коридорите на Гимназията звучеше музика на немски, английски и испански език. Ученици влязоха в ролята на преводачи и интерпретатори, като превеждаха ситкома „Приятели“.

На следващия ден се проведе кулинарно изложение на традиционни ястия на страните Великобритания, Германия и Испания. Кулминацията на седмицата бе последният петъчен ден ден. Дейностите стартираха с рецитал на откъси от едноименната трагедия “Хамлет“ на английския творец Уилиям Шекспир. След това започна и караоке парти, на което всички се забавляваха с песни на чужди езици.

През цялата седмица ученици, учители и родители разглеждаха изложба, включваща образователни материали, плакати и табла, които младежите са изработили през цялата учебна година. Бяха създадени и видеа на тема “Култура на англо-, немско- и испанскоговорящите страни”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram