СДС ще се коалира с ГЕРБ , ако покажат поведение

С кого СДС ще участва в управлението ще бъде решено след парламентарните избори. Това посочи при гостуването си в Казанлък председателят на Съюза на демократичните сили Емил Кабаиванов. Той заяви, че синята партия не може да участва по никакъв начин в коалиции или да има общи действия с партиии, които се намират вляво, визирайки БСП, както и с партии които са крайно националистически и с партията на Ахмед Доган, която по думите му вече е преминала границата на толерантността. Що се отнася до управляващата партия, то Кабаиванов заяви, че това ще зависи от поведението на ГЕРБ до изборите, а и след това. В Казанлък синият лидер коментира още, че последните събития около избора на конституционен съдия показват, че българската политика се нуждае от изчистване. Емил Кабаиванов обясни, че са предложили Галя Гугушева, защото е професионалист, докато първата им кандидатура е била ярко политическа.

Позицията на СДС по отношение на следваща кандидатура за конституционенсъдия е че ще предложат промени и механизми за номиниране и публично обсъждане на кандидатурата преди тя да бъде поставена на гласуване пред НС.

По време на срещата общинският председател Николай Александров разкри за договаряния на местните избори миналата година, при които е било постигнато споразумение за 5 съветника, зам-кмет и ред други позиции. По думитена Александров това обаче не е осъществено заради зам.председателя на ДСБ Иван Иванов.

На срещата с граждани и симпатизанти на синята идея бяха връчени и книжките на четирима нови членове на партията в Казанлък

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram