Сдружение ще прави Пасивна класна стая в Казанлък

Това показаха резултатите от онлайн гласуване. За мястото на реализация са получени 702 гласа. 

 

Проектът Пасивна класна стая се класира на първо място в конкурса на „Загорка Зелен фонд“ и е на СНЦ „Архитектура на бъдещето“.

Проектът цели създаването на специално учебно пространство, което да покаже ангажираността на обществото към бъдещето на децата и подрастващите. В стаята преподавателите ще имат възможността да подготвят следващите поколения граждани, които да ценят и пазят природните ресурси, както и да бъдат отговорни жители на нашата планета. Сградата може да се ползва на ежедневна база от различни училища в населено място и в региона по предварително координиран график.

Публичното гласуване на сайта на ЗАГОРКА продължи един месец, като за отделните общини от област Стара Загора бяха получени общо 1429 гласа. В резултат на класирането, населеното място, където ще бъде изпълнен проектът, съвпадна с града на СНЦ „Архитектура на бъдещето“-Казанлък, разработило класната стая. Тя ще бъде реализирана от „Загорка“ АД. Победителите в конкурса получиха от компанията и голямата парична награда в размер на 10 000 лв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram