Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“ стартира своята дарителска кампания

На специална пресконференция днес бе даден стартът на кампанията на Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания“ – „Аз мога. Ти можеш. Ние можем.“ На представянето на кампанията, освен журналисти, присъстваха и основатели, съмишленици и приятели на организацията.

Инициативата ще продължи до края на тази година, но има вероятност срокът да бъде удължен. Зад каузата на Сдружението застана и Мис България 2011 – Ваня Пенева, която ще бъде лице на кампанията. Кампанията цели набирането на средства за разширяване дейността на Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания , който е открит в Казанлък.

На присъстващите на срещата бе представена информация за кампанията и съпътстващите събития, за дейността на Сдружението и Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

СНЦ „Бъдеще за децата с увреждания“ е неправителствена организация учредена през 2003 година от

родители на деца с увреждания, специалисти и съмишленици. Основна цел на организацията е защита правата и интересите на децата и младежите с увреждания, както и създаването на условия за достъпна социална среда, за пълноценно интегриране в обществото. От 2010г. Сдружението е член на „Национална мрежа на децата“.

Сл. Илиева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram