„Светлинките“ от ОДК превзеха връх Мусала

Клуб „Светлини сред сенките” при Общински детски комплекс „Св.Ив.Рилски”, Казанлък, се завърна от десетдневна почивка на хижа „Шумнатица” в Боровец.

Децата и младежите от клуба прекараха една фантастична творческа ваканция, от която спечелиха много награди, участваха в интересни игри и карнавали, а също така покориха връх Мусала и направиха походи до „Черната скала” и други популярни места в Рила.

Заедно с лагеруващите „светлинки“ в базата на „Шумнатица” бяха и децата от хор „Бодра смяна”, литературен клуб „Светулки” от София и литературно студио „Митични птици” от Бургас.

В отборните игри клуб „Светлини сред сенките” стана безспорен победител, като единствените равни резултати бяха в турнира по футбол срещу отбора на хор „Бодра смяна” – 2:2 в първия мач и 5:5 на реванша. Така „ветлинките“ взеха първо място от отборните игри, както и първо място в „сървайвър” – игри за съобразителност и издържливост.

Първо място получи и Мая Стойчева за изпълнение на песен на „Вечер на таланта”, а на второ място се класира Момчил Забунов за уменията си да жонглира с праскови.

Кирил Димов пък стана мистър „Шумнатица”, а за мис беше избрана пловдивчанката Габриела, и двамата на девет години.

Клубът спечели награди за най-атрактивен представител в конкурса – Ангела Попова, най-артистичен – Момчил Забунов и най-оригинална Мая Стойчева, цялостна награда за най-всеотдайна отборна работа и награда за клиповете към своите книги, които светлинките представиха на вечерта на таланта.

В „Концерт-карнавала”, казанлъшките представители отново блеснаха с оригиналност и въображение. Мумията, гарванът, вампирът и духчето, бяха най-впечатляващите костюми. Може би по тази причина аниматорката покани наши момчета да влязат в роли в заключителната вечер на творческата ваканция. Така Георги Гюров се превърна във величествен горски цар, а негови стражи станаха Диян Илиев и Кирил Димов.

Възможността клуб „Светлини сред сенките” да преживее това невероятно приключение беше предоставена от Националния  дворец  на  децата  и Министерството на образованието по програма „Хайде да творим заедно“, като награда за многобройните национални и международни отличия на клуба през изминалата учебна година.

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram