Сбогуваме се с българския Том Джоунс от Шипка

Иван Караиванов от Шипка, популярен като българския Том Джоунс, е починал тази нощ у дома си, съобщи БГНЕС. За самотната кончина на уникалния глас и един от най-добрите имитатори на планетата на световноизвестния певец , пръв узнал днес преди обед именно местния кореспондент на БГНЕС, Иван Янев.

Тази нощ Караиванов, около 2:00 часа, е написал във Фейсук профила си: „Приятели, при евентуално спукване на пикочния мехур, след колко време се умира? Дядо Иван – ,,Tom Jones“. Това накарало тази сутрин Янев да позвъни на трудноподвижния певец и да се поинетересува как е, но той не вдигнал телефона си. Тогава кореспондентът потърсил кмета на Шипка Василка Панайотова, тя открила бездиханното тяло на Караиванов в дома му.

Българският Том Джоунс си замина в самота, не остави поколение, но записа в историята на българската музикална култура неповторимия си талант.

По ирония последното му публично участие беше само преди дни, на 7 ноември, когато поздрави с няколко изпълнения младоженците и гостите на сватбата на дъщерята на изп.директор на Медийна група „Вис виталис“ Славка Самарска.

Преди година Иван Караиванов бе част от кампанията на пресгрупата ни „Коледа за теб“.

Сбогом, приятелю, и дълбок поклон!

Tom Djvanka

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram