Ротари подкрепя нашата пианистка Сибел за обучението й в Ню Йорк

Ротари, Казанлък подкрепя с 2 000 лева талантливата 20 годишна казанлъчанка Сибел Зейнелова, приета да учи пиано в едно от най-престижните висши музикални училища Mannes Gollege The New School for Music в Ню Йорк. По решение на местните финансовият стимул е за годишната такса на Сибел, която общо е в размер на 17 000 долара.

Парите за пианистката са част от почти 12 000 лева, които Ротари събра на традиционната си коледна благотворителна вечер на 28 ноември към фонда за подкрепа на талантливите деца на Казанлък.

Сибел Здравкова Зейнелова е възпитаничка в класа по пиано на преподавателката Елена Юлиянова. Носител на множество национални и международни награди от клавирни конкурси.
Тя влезе в класацията на 25-те най- талантливи млади музиканти в света, прети тази година в бакалавърските програми на нюйоркското училище, сред 300- та кандидатстващи. Тя е и сред малцината, които са получили и специална стипендия за обучението си през следващите 4 години, покриваща 60% от годишната й такса за обучение, която е в размер на 44 хиляди долара.

Сибел живее при баба си в Казанлък, а за издръжката на 3 членното й семейство се грижи нейната майка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram