„Розите“ с минималното 1:0 над „Раковски“

ФК  „Розова долина“ (Казанлък) се наложи с минималното 1:0 над тима на „Раковски 2011“ в среща от XIV-ия кръг на Югоизточната „В“ група. Успехът позволи на “розите” да запазят втората си позиция в класирането преди дербито с ОФК „Несебър“ в събота край морето , а със спечелените 32 точки от 18 тима сме на 6 точки от курортния град. Казанлъчани имат в актива си 10 победи и по две ремита и загуби, с позитивен голов баланс от 29 към 10 гола.

Двубоят на стадион “Севтополис” премина под инициативата на домакините, докато гостите бяха концентрирали своите усилия в дефанзивен план. Новакът ,преотстъпен от „Верея“/ Стара Загора/ – Ангел Костов изскочи сам срещу стража от Раковски , но не успя да го преодолее. Малко по-късно Григор Георгиев пропиля уникален шанс за гол, след като се размина с топката пред опразнената врата на гостите. Усилията на “розите” все пак дадоха резултат и халфът от младежите на „беройци“- Николай Георгиев-„Нино“ с глава оформи резултата – 1:0.

През втората част превъзходството на домакините продължи. „Острието“ Николай Стоичков-„Камата“  в две ситуации пропусна, при които домакините можеха да удвоят аванса си. Първо  от малък ъгъл не успя да прати топката в очертанията на вратата, а малко след топка навърза няколко защитници на „Раковски 2011“ в близост до наказателното поле, но се засуети и топката му бе отнета. Малко по-късно енергичният бранител Николай Цонков центрира, но Григор Георгиев отново не успя да порази целта. Старши-треньорът на “розите” Александър Георгиев сподели:

“За съжаление, теренът ни не се намира в най-доброто си състояние и това допълнително затрудни нашите действия. Благодаря за старанието на момчетата и трите точки. Стараем се дори самите ние да валираме терена  със собствени средства , провеждаме пълноценна физическа подготовка след мачовете. Използваме възможността да възстановим чрез йога-процедури и в минерален басейн след заниманията”, сподели Александър Георгиев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram