„Розите“ запазват второто си място на Югоизток

ФК „Розова долина“ (Казанлък) записа труден,очакван, но ценен успех с 1:0 над тима на „Ураган“ (Бояджик-Ямболско) в среща от VIII-ия кръг на Югоизточната В група. Победата на “розите” обаче бе помрачена от новината за смъртта на дългогодишния футболист и треньор в клуба Кральо Орозов.

Двубоят на стадион “Севтополис” премина под „диктовката“ на домакините. Все пак, футболистите от село Бояджик можеха първи да отбележат, но стражът на Цветан Тодоров спаси страхотен шут на гостите. “Розите” реагираха като „ужилени“ и пренесоха трайно играта в половината на „ураганите“. Атанас Апостолов проби, но ударът му стана лесна плячка за стража на гостите. В края на полувремето Григор Георгиев изскочи сам срещу стража на гостите, но страничния рефер маркира засада. Така двата отбора се прибраха на полувремето при нулево равенство.

Иван Чергев откри резултата с мощен шут в началото на второто полувреме – 1:0, след триходова атака на Григор Георгиев и влезлия дефанзивен Димитър Вакавлиев. Попадението внесе спокойствие в редиците на “розите”, които продължиха да атакуват. Николай Стоичков и Григор Георгиев пропиляха няколко добри възожности за гол. В края на срещата, Стоичков можеше да реши изхода на двубоя, но негов изстрел разтресе напречната греда след индивидуален пробив на Атанас Апостолов. До края ново попадение не падна и Розова долина записа важен успех с 1:0, който ги остави на втората позиция във временното класиране.Гостите почти накрая имаха и шанс за точката, но техен играч пропиля да сътвори чудото.

В следващия кръг вторият в рейтинга „Розова долина“ (Казанлък) ще гостува в Раднево на „Миньор“

Съставът на „Розова долина“ : Тодоров, Петров, Христов ( Вакавлиев), Динев, Николай Цонков, Иван Цанков, Апостолов (капитан), Николай Стоичков, Григор Георгиев, Иван Чергев (Николай Георгиев),Костов (Колев).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram