РЗИ: Няма поражение на водопреносната мрежа на с. Турия, населението все още да се въздържа от ползване на водата за питейни нужди

Резултатите от микробиологичния анализ на питейната вода от водоснабдителната мрежа на село Турия, община Павел баня, взета за изследване в деня след наводнението, показват съответствие с нормата. Това потвърждава извода, направен от огледа на място на 16 юни, че няма поражение на водопреносната мрежа на селото.
На 17 юни, отново от краен потребител са взети за анализ проби питейна вода, резултатите от физико-химичния анализ на които показват съответствие с нормативните изисквания. Резултатите от микробиологичния анализ ще бъдат готови утре, 19.06.2014 г.
РЗИ препоръчва на населението все още да се въздържа от ползване на водата за питейни нужди. Окончателно становище ще бъде обявено утре след изясняване на резултатите от повторния микробиологичен анализ.
Досега няма регистрирани случаи на заболели от чревни инфекции от общопрактикуващите лекари, обслужващи населението от селото. Наблюдението продължава.

Пресцентър на РЗИ-Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram