Ремонти „през пръсти“

Абсурдни общински ремонти, извършени през пръсти.Новоасфалтирани улици, но със запълнени до горе с пръст отводнителни шахти. Положен асфалт, но без бордюри. За всичко това алармираха казанлъчани.

Жители в западното в Казанлък, от няколко дни се възмущават за начина, по който се извършват дългочакани общински ремонти.

11910660_10207613453000257_109949484_n

Ето така изглеждат след ремонта отводнителни шахти до 5-ти блок в кв. В. Левски, в близост до комплекс „Диана“ и пункта за детска млечна кухня. Положен нов асфалт. Укрепени конструкции на шахти, които, обаче до горе са запълнени с пръст. Счупени шахти.

Абсурдите по тази отсечка не спират до тук. Оказва се че е положен асфалт директно върху пръстта, без да са сложени бордюри. Макар на няколко метра да са положени нови бордюри. Липсващи бордюри има на няколко места. Жители в квартала считат, че това е гаранция, че асфалтовото покритие няма да е твърде трайно, а там чакат ново асфалтиране от 10 години в участъка, който бе в трагично състояние.  Сега асфалт има, но очевидно работата е свършена през пръсти и много прилича на поредното предизборно бързане, с което да се докаже, че е свършена някаква работа, а е твърде вероятно скоро да се наложат ремонти които да оправят некачествено свършените такива. Твърде вероятно е да започнат дейности по ремонт на шахтите, и смяна на бордюри, но е нормално, това да бе свършено преди да се полага асфалта, но защо да не се хвърлят пари на ляво и надясно в пръстта, както може би често се прави в Казанлък, коментират зад камера живеещите в квартала, които постоянно с възмущение и недоумение гледат как са извършени ремонтите. Сред старите български поговорки тук на място идват Пари на вятъра, работа през пръсти или новият градски фолклор „предизборни ремонти“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram