Рекордни осем питания от общинските съветници от групата на ”БСП лява България“ към кмета на Казанлък и кметовете на Крън и селата Овощник и Хаджидимитрово

Осем питания на общинските съветници от от групата на ”БСП лява България“ към кмета на Казанлък и кметовете на град Крън и селата Овощник и Хаджидимитрово присъстват в дневния ред на заседанието на местните парламентаристи, което започва от 9:00 часа в зала „Инфра“. Общо 18 въпроса отправят към кмета на Казанлък и населени места съветниците Пламен Караджов, Теодора Иванова и Моника Динева.

На сесията се очаква кметът на Казанлък да отговори на питане, свързано с инцидента от преди няколко дни с паднали двама служители от отдел ”Озеленяване” към Общинското предприятие по чистота в община Казанлък при подмяна на уличното осветление.

Теодора Иванова ще повдигне темата за предвиждането на ремонт или реконструкция на сградата на читалището в с. Енина в следващите две години.
Съветничката ще отправи и второ питане чрез Председателя на ОбС до Кмета на общината, свързано с броя на електробусите, които ще бъдат закупени от общината по проект ”Интегриран градски транспорт на град Казанлък” и кандидатствала ли е общината с проектно предложение ”Интегриран градски транспорт – етап 1”.
От Община Казанлък ще трябва да отговорят и на въпроси във връзка с преместване на пенсионерския клуб в с. Енина в обект ”Клубен комплекс – село Енина”.

Питане чрез Председателя на ОбС до Кмета на общината ще представи адв. Моника Динева – общински съветник от групата ”БСП лява България” относно колко проверки на място са извършени с цел установяване истинността на данните, декларирани от задължените лица и колко актове за установяване на административни нарушения са съставени за изхвърляне на битови и строителни отпадъци на нерегламентирани места.
Кметът на гр. Крън Теменужка Люцканова ще отговори на запитване за проблемите с водоснабдяването на населеното място, на какъв принцип се определят кои обекти и/или улици да бъдат включени в Инвестиционната програма на Община Казанлък за съответната година и причината за отказ за свикване на общо събрание на жителите на гр. Крън за обсъждане на местни проблеми.

Иван Колев – кмет на с. Овощник ще трябва да разясни изплащана ли е и на кого субсидията за пенсионерски клуб в с. Овощник и какви дейности са извършвани по ремонта на пенсионерския клуб в настоящия мандат, за какви средства, както и в какъв срок ще бъде завършен пенсионерския клуб.

Запитването към кмета на с. Хаджидимитрово Боян Атанасов е за гробищния парк на с. Хаджидимитрово. Кога ще бъде изчистен, окосен и приведен в нормален вид и ще бъде ли довършена оградата на гробището и в какъв срок, на тези въпроси очакват да чуят отговори днес общинските съветници от от групата на ”БСП лява България“.

С решение относно изменение и допълнение на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост на община Казанлък за 2017 г., в Приложение № 9, неразделна част от нея и провеждане на търгове за отдаване под наем за срок от 10 години на 7 броя общински поземлени имоти, представляващи публична общинска собственост – микроязовири на територията на община Казанлък
започна заседанието на общинските съветници от Казанлък.
В дневния ред е заложено приемане на Годишна програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост на община Казанлък за 2018 г., възлагане управлението на ДКЦ ”Поликлиника – Казанлък” на др- Петър Лучев, освобождаване на Кристалина Златева Вълчева от длъжността Управител на ”Казанлъшка Искра” ЕООД и откриване на процедура по провеждане на конкурс за нов управител.
Стратегия за личностно развитие на децата и учениците в община Казанлък за периода 2017-2018 г. ще бъде приета на днешната сесия.
Съветниците ще дадат ход и на изграждане на ”Мемориален комплекс Шипка” в центъра на гр. Шипка, като допълнение на съществуващия паметник ”Септемврийци” със средства, осигурени чрез дарения от Сдружение ”Мемориален комплекс”.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram