Районна прокуратура-Стара Загора постигна ефективна присъда за наркотици

Днес, 23 ноември 2015 г., Районна прокуратура-Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 23-годишния Христо П. от гр.Шипка общ.Казанлък, обвинен за противозаконно държане на високорискови наркотични вещества,  а именно: 0,0564 грама метамфетамин и 23 броя таблетки метилендиоксиметамфетамин /МДМА/- екстази на обща стойност 261 лева- престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Стара Загора му е наложил наказание „лишаване от свобода” за срок от една година и три месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален строг режим, както  и глоба в размер на 2 200 лева.

Съдът е постановил да бъде приведено в изпълнение и отложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 11 месеца за разпространение на наркотични вещества, наложено на подсъдимия през 2012 г. с изпитателен срок от четири години.

23-годишния Христо П. от гр.Шипка общ.Казанлък, е задържан от органите на МВР на 20 март 2015 г. по време на проведена в гр.Стара Загора специализирана полицейска операция за установяване на лица, употребяващи и разпространяващи наркотични вещества. При последвал личен обиск в дрехите на Христо П. са били намерени и иззети 0,0564 грама метамфетамин и 23 броя таблетки екстази.

Съдебният акт на Районен съд-Стара Загора подлежи на обжалване и протестиране в 14-дневен срок пред Окръжен съд.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram