Разясняват и в Казанлък как да получим европейски пари за развитие на туризма, културата, спорта и икономиката

Казанлък също става част от информационна кампания на МРРБ. Експерти ще популяризират възможностите за изпълнение на проекти чрез финансови инструменти в ключови направления чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като управляващ орган на европейската програма, организира информационна кампания за популяризиране на инвестициите в туризма и градската среда, предоставяни чрез финансови инструменти по програмата в рамките на специални информационни дни в редица градове на страната. В нея ще се включат и експерти от Министерството на културата и Министерството на туризма.

Информационните дни започват на 9 октомври във Видин и продължават – на 11 октомври в Казанлък, на 24 октомври в Сливен, на 1 ноември във Велики Преслав, на 20 ноември в Свищов и в края на ноември в Кърджали.

За участие в срещите са поканени кметове на общини, участници в Регионалните съвети за развитие, представители на работодателски и синдикални организации, неправителствени организации, културни институции и туристически сдружения, представители на бизнеса и частните инвеститори.

Целта на кампанията е всички заинтересовани от програмата да получат разяснения на място за  възможностите за финансиране на туристически обекти и обекти, генериращи приходи в сферата на културата, спорта и др. атракциони в рамките на градовете с финансиране и подкрепа на ОПРР.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram