Разследват мъжа, чиито кучета нападнаха дядо

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършват действия по разследването по досъдебно производство за неполагане на достатъчни грижи за гръбначно животно, което се намира под надзор, в резултат на което са причинени телесни повреди на човек – престъпление по чл. 325в ал. 1 от Наказателния кодекс.

На  29.01.2022 г., около 12 часа, в землището на гр. Казанлък, се намирал 73-годишният пострадал мъж. Той се разхождал, когато бил нападнат от две кучета. Мъжът е бил нахапан по тялото, като е получил сериозни наранявания. На мястото е пристигнал и 32-годишният С.Д., собственик на кучетата. Той откарал пострадалия в болницата, където е настанен за лечение. С.Д. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Установено е, че кучетата напуснали имота, в който били отглеждани, без собственикът им да забележи.

По делото се извършват активни действия по разследването – огледи на местопроизшествие, приобщени са веществени доказателства. Предстои да бъде назначена съдебномедицинска експертиза на пострадалия.   

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram