Разкриват нова паралелка в павелбанската Професионална гимназия по хотелиерство и ресторантьорство

С нова паралелка ще стартира приемът за учебната 2015/2016 г. в ПГ по хотелиерство и ресторантьорство в Павел баня. Освен за попълване на паралелките за готвачи и сервитьор бармани, след 8 клас училището разкрива паралелка за професия „ Изпълнител на термални процедури”, съобразено с възможностите на курортния град да развива и инвестира в балнеолечението, разказва директорът Даниела Андонова.

DSCI0368Професионална гимназия по ресторантьорство и хотелиерство разполага с 12 класни стаи, 2 компютърни кабинета, 2 кабинета по сервиране, 2 кабинета по готварство, кабинет по хлебопроизводство, със сладкарска работилница. Учениците получават нужното образование, добри знания и умения, практическо владеене на чужд език, отговарящи на Европейските изисквания за обслужване в сферата на туризма. Наличието на добра материално-техническа база е фактор вече повече от 20 години за успешното обучение и изграждането на отлични практически умения и навици у учениците.

Новите балнеологични и възстановителни центрове, както и модерните хотели имат нужда от качествени специалисти, а възпитаниците на Професионална гимназия – град Павел баня безпорно ще имат предимства при стартиране на трудовия си стаж с възможности да се реализират в собствения си град или на всяко друго място в страната.

Учениците по професия „Изпълнител на термални процедури” ще осъществяват учебната си практика в реална работна среда в центровете за отдих и рехабилитация в Павел баня. Завършилите новата професия могат да работят като водолечител, луголечител, калолечител, парафинист и други длъжности от област терапия и рехабилитация във всички СПА и уелнес хотели, балнеоложки и възстановителни центрове в izlojba_1страната и чужбина.

171 ученика в 8 паралелки се обучават по избрани от тях професии в ПГ по хотелиерство и ресторантьорство в Павел баня. Училището предлага възможности за задочна и вечерна форма на обучение. Неговите възпитаници участват в престижни национални и регионални кулинарни съревнования и изложби.В края на април отборът на ПГ от Павел баня се класира за национално състезание в Пловдив „Най-добър готвач”, в което стартираха 60 участника, а до финала достигнаха едва 20.Сред тях и 12-токласничката Василка Данева, възпитаник на павелбанското училище. През юни за младите готвачи и сладкари от Павел баня предстои участие в още един престижен национален форум в Хисар – „Пролетна фиеста”. В междуучилищното състезание ще спорят отбори от цялата страна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram