Разкриват Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства

Общинските съветници гласуваха разкриването на нова социална услуга за жителите на община Казанлък – Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства. Той ще функционира 12 месеца в рамките на проект и ще предоставя дневни, полудневни и почасови услуги с капацитет 40 потребители. С разкриване на услугата ще бъде осигурена възможност хората с различни форми на деменция и техните семейства да разнообразят обичайна си физическа и социална среда и да бъдат включени в различни занимания по интереси, съответстващи на възможностите им. Потребители на новия Дневен център ще бъдат лица, настанени в специализирани институции, и лица, живеещи в семейна среда.
Чрез разкриване на Дневния център ще бъде осигурена ефективна мярка за превенция от настаняване в институция на лица с различни форми на деменция.

Общата стойност на проекта е 400 000 лв., представляващ 100% безвъзмездна финансова помощ. Проектът е със срок на изпълнение 16 месеца и ще се реализира в периода 01.01.2022 г. – 01.05.2023 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram